ВЕРТИКАЛИ

Архитектурен проект на еднофамилна жилищна сграда в с. Дъбник, общ. Поморие

 • Проектант:
  архитект Цветан Симеонов

 • Година:
  2018

 • Фаза:
  технически проект

 • Местоположение:
  с. Дъбник, общ. Поморие

 • Основни параметри:
  ЗП 210,00 м2

Поземленият имот - ПИ 008158, се намира в местност „Пладнището”, землището на с. Дъбник, общ. Поморие. Земята е земеделска и проектирането е съобразено с Наредба № 2 за застрояване в земеделските земи. В имота е проектирана еднофамилна жилищна сграда на две нива, със сутерен, като от север е застроена на калкан със селскостопанска постройка – хале.

На сутерена – „кота – 3,00” - са разположени складови и сервизни /обслужващи/ помещения и зона за фитнес, SPA и релакс. Достъпът до нивото е решен както през къщата, така и от двора - чрез външно стълбище.

На първо ниво – „кота 0,00” - са обособени кухня, трапезария и дневна, разположени в общо помещение с отворен план; мокро, WC с баня и спалня.

На второ ниво – кота +3,00 са разположени четири спални, всяка с тераса. Една от стаите е със собствен санитарен възел, а за останалите - на етажа има обща баня и WC.

Фасадната облицовка е комбинация от естествени материали (дърво, камък, метал и стъкло) и вентилируема фасадна система, състояща се изцяло от екструдирани Al елементи в бяло и сиво. Веранда и терасите са покритати с декинг.

Технико-икономически показатели:

ПИ 008158 – 4,50 дка

ЗП 210,00 м2

Подобни проекти
Top