ВЕРТИКАЛИ

Преустройство, пристрояване и надстрояване на хотел „КОНТИНЕНТАЛ” – централно тяло, к.к. „Слънчев бряг”

 • Проектант:
  архитект Цветан Симеонов
  архитект Ивайло Симеонов


 • Година:
  2017

 • Фаза:
  идеен проект

 • Местоположение:
  к.к. Слънчев Бряг, обл. Бургас

 • Основни параметри:


Парк хотел „Континентал” се намира в южната част на най-популярния комплекс по Българското Черноморие – „Слънчев бряг”.  Хотелът има прекрасен парк и е само на 300 метра от плажната ивица.

С проекта се предвижда преустройство на централното тяло, като целта е да се достигне категоризация за 4* хотел. Решението е ново преразпределение на стаите и санитарните помещения към тях (от 5 на 3) и съответно увеличаване на броят им. Това условие е изпълнено като северната фасада се разширява с ос 6 м и така се получава коридор със стаи и от двете страни. Надстроява се 1 етаж, където са обособени апартаменти и студиа, с кухненски кът.

Визията на цялото тяло е преосмислено, като фасадите са отворени максимално към околната среда. Новите едроразмерни витрини по фасадите осигуряват по-добра връзка на клиентите на хотела с природните дадености на курорта.

Приемният блок на хотела е изцяло реконструиран и разширен. Главният вход е оформен с козирка и паркинг за посетители и кореспондира директно с рецепцията и лоби бара. Част от фоайето и мецанина са обединени от галерийно пространство през две нива, като на мецанина са развити ресторант и конферентни зали.

Подобни проекти
Top