ВЕРТИКАЛИ

Архитектурен проект - хотел Сънсет, к.к. Слънчев бряг

 • Проектант:
  архитект Цветан Симеонов

 • Година:
  2006

 • Фаза:
  Реализиран проект

 • Местоположение:
  к.к. Слънчев Бряг

 • Основни параметри:
  РЗП - 4500м2

Ситуационно решение, подходи.
Парцелът е разположен на пътя за с.Влас и е с денивелация около 3м. в зоната на застройката. Обслужването на хотела става изцяло от главния път. Поради тесния фронт на парцела ситуационното решение в него е предопределено , а именно – разполагане на хотела в надлъжна посока север-юг с вход към улицата и рекреационни площ с басейни и заведение за хранене обърнати на юг.
Oбемно-пространствени характеристики.
Особеност при организацията на вътрешното пространство е преливане на входното фоайе от кота 0.00 към лоби бара с две тераси на коти –1.190 и -2.38 до ресторантската зала на кота –2.80.
Структурно остъкляване затваря входното и етажните фоайета, панорамния асансьор и централната стълба.
Основна характеристика в плановата схема е развиването на хотелските стаи под ъгъл от 60 градуса с цел улавяне на добрата посока и гледка, което се превръща и в основна формообразуваща идея.
Конструкцията е монолина-безгредова. Външните стени са изградени с YTONG ,а преградните са от гипсогартон.
Осигурени са два асансьора ,от които единия е панорамен
Материали за повърхностна обработка и оформяне на фасадите:
Цветнa и бяла минерални мазилки, цветна алуминиева дограма, структурно остъкляване, метални парапети, метални пергули, метална вантова конструкция и тента над централния вход.
Целият Архитектурен проект на сградата е изготвен във фаза – работен проект от Архитектурно Ателие “Вертикали” ЕООД, под ръководството на архитект Цветан Симеонов.
Подобни проекти
Top