ВЕРТИКАЛИ

Дизайн на изложбен павилион - "Кроношпан" (изложение "Техномебел" 2007г.) гр. София

 • Проектант:
  архитект Цветан Симеонов

 • Година:
  2007

 • Фаза:
  Реализиран проект

 • Местоположение:
  изложение "Техномебел" 2007, гр. София

 • Основни параметри:
  площ 120 кв.м

Кроношпан България е част от интернационална компания, световен лидер в производството на материали на дървесна основа и множество свързани с тях продукти за строителство и обзавеждане и е добре познат за всеки, който има общо с интериорния дизайн - проектант или изпълнител.
За атрактивното си и успешно представяне фирма Кроношпан България се е доверила на нашата професионална помощ за проектирането на запомнящи се щандове, разгънати в пълнотата и богатството на продуктовата гама. Дизайн Център Вертикали разработва проектите  на изложбените павилиони от 2006 г. до 2010 г., като всеки от тях е носител на диплом от ежегодната бургаска изложба на архитектурни проекти „АРХИМОРИЯ”, организирана от Съюза на архитектите в България - дружество Бургас, и Камарата на архитектите в България - регионална колегия Бургас.

МЯСТО, ВРЕМЕ
Ежегодно фирма Кроношпан България представя своите възможности на Експо изложението „Техномебел” в София. Павилионът е индивидуално проектиран и всяка година различен. Обикновено е развит на площ от 120 кв.м.
Всяка година мястото в изложбената зала се променя и поради това обемно – пространственото изграждане на павилиона е индивидуално съобразено с основните потоци, подходи и съседните щандове. Изложбените площи са максимално отворени като пространствено решение и с максимално свободни ходови линии.
Конструктивното решение не е унифицирано и е в съответствие с конкретната обемно – пространствена структура.
ФУНКЦИОНАЛНО ЗОНИРАНЕ
При разработване на проектите сме се придържали към следната основна функционална схема в разстановката:
Зона „Информация” – Винаги се търси в началото на посетителския „поток” и е пластичен акцент (обикновено вертикален) в структурирането на обемите.
Зона „Експонати” – Разделена на две части, като първата, обхваща цялостно продуктовите каталози, а втората – акцентира на новите декори и технологии.
Зона „Релакс” – Оформена с кътове за срещи, почивка и разговори, и винаги в съчетание с бар.

Извън ограничението на всякакви рамки и принципи, сме подхождали към всеки проект с творчески импулс, естетика и доза прагматизъм. Веднъж сме залагали на контраста, граничещ в невъзможна комбинация със строгостта на перфектно обработената повърхност. В друг проект сме претворили ултрамодерните хоризонтали, отместващи границите и отварящи перспективи.
Но винаги сме се стремили към перфектната хармония, която сме постигали  със семпъл органичен дизайн и подсилвали с контраст или обратно, за да изразим характера на актуалните тенденции в дизайна.
 

Подобни проекти
Top