ВЕРТИКАЛИ

Интериорен дизайн на кухня, дневна и трапезария в гр. Бургас, център

 • Проектант:
  архитект Ивайло Симеонов

 • Година:
  2015

 • Фаза:
  Идеен проект

 • Местоположение:
  Бургас, център

 • Основни параметри:
  62 кв,м

ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТА: 

 

СИТУИРАНЕ:

Апартаментът се намира в стара жилищна сграда/кооперация, разположена в централната част на град Бургас, в близост до пешеходната улица “Александровска”.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ:

Жилището е с площ от 62 кв.м, състои се от антре, баня/тоалетна, кухня/трапезария, дневна и една спалня. Проекта предвижда да се направи отвор в стоманобетонната плоча, да се направи укрепване на плочата и да се изпълни интериорна стълба до таванското помещение над дневната стая(площ от 9 кв.м),което да се преустрои  в спалня с единично легло.

ИНТЕРИОРНО – ПРОСТРАНСТВЕНО РЕШЕНИЕ : 

Височината на помещенията е със светла височина 278 см. в помещенията на основното ниво и височина 260 см. на таванското помещение - новата спалня/детска стая. Разработен е идеен интериорен проект, в който се осъществява пространствено-визуална връзка между всички помещения в жилището. Помещенията на дневна, кухня/трапезария и антре се обединяват, като се предвижда да се премахнат стените, които не са носещи конструктивни елементи на сградата и комините, които са към съответния апартамент.

Интериорната стълба е решена с конзолни стъпала, изпълнени с метална носеща конструкция и дърво.

ВИДОВЕ МАТЕРИАЛИ И ЦВЕТОВЕ:

Изборът на цветове и материали в интериора се състои от - фурнирован МДФ и бял лакиран МДФ, за корпусните мебели и облицовките на стените. Цветен акцент е млечно-жълтата дамаска използвана в креслото и трапезните столове. Настилката е ламиниран паркет, подбран максимално близък цвят/тон до този на фурнирования МДФ и дървото на интериорната стълба.

 

 

Подобни проекти
Top