ВЕРТИКАЛИ

Интериорен проект за апартамент гр. Бургас, център

 • Проектант:
  архитект Ивайло Симеонов, Елена Георгиева

 • Година:
  2013

 • Фаза:
  Реализиран проект

 • Местоположение:
  гр. Бургас

 • Основни параметри:
  площ 105 кв.м.

СИТУИРАНЕ:
Апартаментът се намира в централната част на гр. Бургас, в сграда на калкан от северозапад, с ориентация на югоизток, в близост до морската градина и централната пешеходна зона на града. 
РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ:
Жилището е с площ 105 кв.м с общите части и се състои от: две спални – родителка и детска стая; помещение, в което са разположени кухня, дневна и трапезария; баня и мокро помещение. Връзката с всички помещения се осъществява чрез преддверие.
ИНТЕРИОРНО – ПРОСТРАНСТВЕНО РЕШЕНИЕ :
От входа се влиза в коридорно пространство, което играе ролята на разпределително фоайе с гардероб и място за обувки, което води към всички стаи на апартамента.
В дневното помещение са функционално зонирани: кухненски кът с бар плот и два бар стола, ъглова камина, трапезария с маса за 8 души, мека мебел с ниска маса и TV модул. 
Детската стая е с две легла, гардероб (преминаващ в ТВ модул), като под едното легло има изтеглящ механизъм с матрак – опция за още едно спално място.
Родителската спалня е решена с легло за матрак 180/190см, гардероб с плъзгащи врати и гримьорна.
ВИДОВЕ МАТЕРИАЛИ И ЦВЕТОВЕ:
По желание на възложителя, целият интериорен дизайн е решен на следния принцип – с един активен тон, който играе ролята на акцент. 
В дневната стая се влиза през изцяло стъклена врата с фурнирована каса. Цветен акцент е червеникаво-лилавата („патладжанена”) кухня и бар плот от лакирани MDF плоскости, в съчетание с декоративнa мазилкa и глиц зидария от естествен камък по камината. Подовата настилка е решена с трислоен паркет. Масите са от масив и стъкло.
В родителската спалня акцент е зеленото тапицирано легло, съчетано с дървесен ПДЧ декор, бял гланц, неутрален сив тон и сивкав ламиниран паркет. 
В детската стая дизайнът е решен с много и контрастни цветове – жълто, червено, синьо и бяло. Всички декори са ламинирано ПДЧ, подът е ламиниран паркет.
Всички врати в апартамента са изработени с естествен фурнир – специално подбран цвят, съобразен с целия интериорен дизайн.
 
Освен цялостен интериорен проект на апартамента, колективът на Дизайн център "Вертикали” под ръководството на архитект Ивайло Симеонов, е организирал и изпълнението /реализацията/ и авторския надзор.
 
Снимки : Архитект Ивайло Симеонов
Подобни проекти
Top