ВЕРТИКАЛИ

Интериорен проект на тристаен апартамент в гр. Бургас, кв. Сарафово

 • Проектант:
  арх. Ивайло Симеонов, Герасим Симеонов, Елена Георгиева

 • Година:
  2020

 • Фаза:
  реализиран проект (идеен проект 2018 г.)

 • Местоположение:
  гр. Бургас

 • Основни параметри:
  70,00 кв.м

Жилището е в новопостроен комплекс от затворен тип, с адрес: гр. Бургас, кв. Сарафово и обединява два съседни самостоятелни обекта – студио и едностаен апартамент - всеки със собствено санитарно помещение. Чрез събаряне на преградни стени, без да е засегната конструкцията на сградата, е оформена настоящата планировка, като е запазено разпределението на апартамента (вход, WC и баня, брой помещения), които функционално оформят нощната група, а площта на студиото е трансформирана в дневен кът - с кухня, трапезария и дневна – в едно общо пространство. Към една от спалните е обособено помещение, което функционално е обзаведено като мокро, складово, гардеробно. Застроената светла площ е 70 м2.

Коридорът и дневната група са отделени със стъклена врата, което оптически разширява пространството и води до уеднаквяване на интериорното решение – подова настилка, софит, цветове и декори на стени и мебели. Декоративна мазилка е използвана на единствената свободна стена - зад TV модула, логично продължаваща и по стената в коридора.

Интериорът е решен в модерен стил, с изчистени форми, линии и цветове, като акцент са окачените тавани и типовете осветление, осигуряващи различна атмосфера и ефект.

 

 

Подобни проекти
Top