ВЕРТИКАЛИ

Цялостен интериорен дизайн на апартамент, гр. Бургас, Лазур

 • Проектант:
  архитект Цветан Симеонов

 • Година:
  2005

 • Фаза:
  Реализиран проект

 • Местоположение:
  гр. Бургас

 • Основни параметри:
  /

СИТУИРАНЕ:

Жилището е с адрес: гр. Бургас, ж.к.”Лазур’ и е разположено самостоятелно на 6-ти етаж, в сграда между два калкана с ориентация югоизток – северозапад. Към апартамента на партерно ниво има едно място за паркиране на лек автомобил.

РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ:

Апартаментът е 138 кв.м с общите части, с изглед към морето. „Лицето” между двата калкана е 9 м. На югоизток са развити дневната и родителската спалня, които имат обща голяма тераса със стъклен парапет. Това позволява максимално да се открие гледката към приморски парк и морето. Родителската спалня има отделна баня. На северозапад са развити две детски спални, които се обслужват от втора баня и WC.

ПРОСТРАНСТВЕНО РЕШЕНИЕ И ВИЗУАЛНА ВРЪЗКА:

След входа е обособено предверие, откъдето се осъществява връзката с всички помещения. Пространството е сравнително отворено и приобщено към дневната, където функционално са зонирани кухненски кът с барплот, трапезария, група с мека мебел, камина и TV. От тук е и входа за родителската спалня. Цялата организация на дневната група е съобразена с доброто изложение и гледка – от всяко едно място се открива пряка видимост към парка и морето през цялостното прозоречно остъкляване и стъкления парапет на терасата. Преливащите се отворени пространства на дневната определят характера на това жилище.

ВИДОВЕ МАТЕРИАЛИ И ЦВЕТОВЕ:

Целият интериорен дизайн е решен с ограничен брой материали и цветове и без използването на тъмни и ярки контрасти. В крайна сметка са въведени един светъл дървесен материал, използван за подовата настилка – ламинат и ламинирани ПДЧ плоскости – за корпусната мебел. Останалата цветова гама – бялото, сивото и черното – е използвана за стените, подовите настилки в предверието и облицовката на камината. Към тези неутрални цветове можем да причислим и инокса, който е на сравнително голяма площ по аспиратора, хладилника и камината. Мекият червено – кафяв тон на облицовката по стените и окачения таван в кухненския кът е въведен като допълващ.

Идеята на архитектите ни е да се получи един лек и спокоен като въздействие интериор, подходящ за обитаване и приятна отмора след напрегнат работен ден.

Подобни проекти
Top