ВЕРТИКАЛИ

Интериорен и екстериорен проект за фирмен магазин на завод за вино и алкохол "Черноморско Злато", Поморие

 • Проектант:
  архитект Цветан Симеонов
  архитект Ивайло Симеонов


 • Година:
  2015

 • Фаза:
  реализиран проект

 • Местоположение:
  гр.Поморие

 • Основни параметри:
  245 кв,м.

ОПИСАНИЕ НА ПРОЕКТА:  

До сега фирмения магазин на завод за вино и алкохол "Черномоерско злато" в гр. Поморие, се намираше в едноетажна временна постройка срещу портала на завода.

С настоящия проект за преустройство обособяваме магазина в партерния етаж на административната сграда, като към него са развити още зона за дегустация и презентация с общо фоайе, с търговската част и склад към магазина, разработен е цялостен проект за интериорен дизайн на всички пространства.

В проекта се предвижда влизането и зареждането на целия комплекс, да става от прилежащата улица, като за целта са обособени стълби за вход и зареждане, козирка и платформа за достъпна среда. В проекта е предвидено максимално са отваряне(разширяване) на съществуващите прозорци в случая витрини към фоайето и търговската площ. 

Завод "Черноморско злато-Поморие'' е емблематичен производител на бяло, червено вино и розе; ракия и коняк; това налага търсенето на подобаващ образ на обекта при разработването на интериорния проект.

Наложените отправни точки за търсене на цялостното звучене на интериора са:

- името"черноморско злато", асоциирано с вълнообразната синусоидна крива,  производна на окръжността.

- фирмения знак - платноход в пряка асоциация с дървените обшивки и кръглите отвори.

- бъчвата като част от производствения процес и съхраняването на виното пряко участва със свои елементи: дъгите за изграждане на декоративната стена във фоайето, цели отрязаци за оформяне на сядането и масата във фоайето и залагане на бъчвообразната, издута крива при формообразуването на всички корпусни мебели в търговската зона.

Разработен е цялостен проект за дизайн на интериора и екстериора на магазин, зала за дегустация и изложбен кът, както и проект за санирането и реновацията на цялата административна сграда на завод " Черноморско злато", гр. Поморие. Целия проектантски проецес е ръководен от архитекти Сименови и колектива на Архитектурно студио Вертикали.

снимки: Евгени Железнов 

Подобни проекти
Top